13.9.2015

Sinappia

"Kolme nakkia sinapilla!", eräs Hermanni kuiskasi nakkikioskilla eräänä kohmeisena yönä. Oli marraskuu, ja lämpötilat näin aamuyön pimeydessä tahtoivat olla jo hyvinkin paljolti pakkasen puolella, ainakin nimittäin asteen verran. Aurinko paistoi täydellä teholla ja Hermanni odotti nakkeja kuumeisena. "Sun pitäis varmaan jotain troppeja hommata tohon sun vlunssaas", Aurinko tokaisi Hermannille kioskin syövereistä. Hermanni ei kuullut mitään, koska oli kuuro, mutta vastasi "Joo, lämpöä piisaa", tulkiten Aurinkon ilmeestä että tämä oli huomannut Hermannin kohonneen ruumiinlämmön. Aurinko antoi Hermannille kolme nakkia, mutta unohti sinapin, joten Hermanni näytti pettyneeltä. Raha vaihtoi omistajaansa ja Aurinko jäi kolkattuna kioskin pohjalle, kassakone tyhjennettynä. "Mie sanoin että sinapilla, perkule sentään", Hermanni manasi itsekseen samalla nauraen matkalla pankkiin tallettamaan monia kymmeniä eurojaan jotka oli Aurinkoiselta Nakkikiskalta ryövännyt.

Aurinko nousi aamulla korkealle taivaalle helikopterillaan etsimään tätä Hermannia joka oli hänet kolkannut yöllä. Hän löysi ryövääjän jättämän kolikkovanan helposti kiikareillaan, ja seurasi sitä pankkiin. Helikopteriparkki oli täynnä poliisihelikoptereita, joten hän joutui jättämään kopterinsa sakkopaikalle, erään Karhuryhmän pakettiauton viereen. Aurinko marssi vihaisen näköisenä pankin kassaholviin ja otti omat kolikkonsa takaisin, niitä näyttikin olevan lattia täynnä! Ulos lähtiessään hän vilkutti iloisesti pankin työntekijöille jotka makasivat verilammikoissa ympäri pankin lattioita. Hämmästyksekseen hän huomasi että Karhuryhmä oli vallannut hänen helikopterinsa, joten hän joutui hätistelemään karhut tiehensä luudalla jota hän piti helikopterin takakontissa. Sakkolappukin oli ilmestynyt helikopterin tuulilasiin, jonka Aurinko uhmakkaana kuitenkin söi suihinsa.

Nyt oli rahat saatu takaisin, mutta ryövääjä oli vielä vapaalla jalalla, tai näin Aurinko luuli, sillä Hermanni kun olikin iloisesti ryövännyt pankin kolmella nakillaan (ilman sinappia) ja lähtenyt sen jälkeen lähikauppaan ostamaan grillimakkaraa, niin poloinen Hermanni oli tukehtunut makkaraan ja kuollut kaupan ovelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Cthulhu Fhtagn!