17.3.2015

Tippiä kaikille

Pekka heräsi kun koira tuli nuolemaan hänen kasvojaan. Aamuisella kadulla vilisi autoja ja ihmiset kävelivät ohi närkästynein ilmein. Pekka ei muistanut miten oli tähän ison kerrostalon nurkalle joutunut, mutta päätti että eilinen ilta oli varmasti ollut hauska. "Se tekisi sitten viisi euroa", sanoi koira Pekalle. "Niin että mitä?", Pekka vastasi hämmentyneenä. "Viisi euroa", koira sanoi edelleen. "Se tavallinen taksa mitä me Mustin Herätyspalvelussa veloitamme"
"Aivan juu niin! Anteeksi herra, unohdin että olin tilannut herätyksen", Pekka sanoi häpeillen, samalla kaivaen lompakkoaan sukasta. Pekka antoi koiralle kolme euron kolikkoa ja kaksi kahden euron kolikkoa. "Kiitoksia että käytitte Mustin herätyspalvelua", koira sanoi iloisesti ja lähti sitten lähimpään kapakkaan käyttämään kahden euron tippiä.

Pekka nousi ylös kadulta ja huomasi olevansa nälkäinen. Hän meni lähimpään kauppan ja osti sieltä paketin spagettia, 500 grammaa. Hän antoi myyjälle kolme kahden euron kolikkoa. "Kiitos että asioitte lähikaupassanne!", sanoi myyjä ja lähti lähimpään kapakkaan käyttämään kahden euron tippinsä.

Pekka söi kuivat spagetit iloisena ja totesti sen jälkeen olevansa janoinen. "Minä olen janoinen", sanoi Pekka hymyillen, ja meni hänkin läheiseen kapakkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Cthulhu Fhtagn!