2.12.2014

Elipä leipä

Olipa kerran leipä. Tämä oli ihan sellainen tavallinen paahtoleipä, mitä löytyy jokaisen marketin leipähyllystä, merkittynä sillä halvimmalla hinnalla ja pilattu sillä pahvisimmalla maulla. Tämä leipä oli ollut oikein iloinen päästessään nyt vihdoin ulos muovisesta vankilastaan, ja vieläkin iloisempi että oli saanut ihan ilmaisen solarium-käynnin sen jälkeen, mutta juuri kun hän mietti lähtevänsä käymään ystävällään Karpolla, joku perhanan jättiläinen oli sotkenut hänet rasvalla. Aluksi se tuntui ihan hyvältä, koska hänen pintansa oli hieman kärsinyt solariumin lämpösäteistä, mutta sitten se perhanan jättiläinen oli puraissut leivältä korvan irti. Tästähän leipä ei luonnollisesti tykännyt ollenkaan ja se huusikin jättiläiselle kovaan ääneen. "AI SAATANA SUN KANSSAS! EIKÖS ÄITIS OPETTANUT OLEMAAN PUREMATTA MUITA, PERKELE!". Leivän huuto oli selvästi vaikuttanut jättiläiseen, sillä ennen kuin leipä huomasikaan, hän lensi ikkunasta läpi viileän kevätaamun ja laskeutui läheisen puiston nurmikolle. Leipäparka manaili puuttuvaa korvaansa, kun yllättäen sorsapariskunta nousi puiston lammikosta tarkastelemaan uutta tulijaa.

"Katsos, kultasein, sehän on leipä!", sanoi toinen sorsista (jolla oli monokkeli silmällään ja silinterihattu päässään).
"Kvaaak", vastasi toinen ymmärtämättä mitään.
"No hupsista, hunajaisein, ei noin saa sanoa vieraassa seurassa", monokkelisorsa sanoi punastuen.

Leipä ei tajunnut mitään ympärillä tapahtuvista tragedioista, joten päätti ottaa jalat alleen ja juoksi karkuun. Jalattomat sorsat jäivät paikalleen vaappumaan.
"Kvaak", sanoi sorsa.
"Miksi meille käy aina näin!", ihmetteli monokkelisorsa.

Leipä juoksi minkä sorsanjaloillaan ehti läpsytellä, kunnes ei jaksanut enää. Leivällä kun on ymmärrettävästä syystä hyvin pienet keuhkot niin eihän se pitkälle jaksa juosta kun alkaa jo hengästyttämään. Leipä heitti jalat lampeen ja jäi voivottelemaan kohtaloaan. Monokkelisorsa hyppäsi jalattomana kolme senttiä, siihen leivän luokse, ja vihaisena söi jalkavarkaan suihinsa.
"Kvaak kvaak", sanoi se tyttösorsa.
"Aina sama juttu", vastasi monokkelisorsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Cthulhu Fhtagn!